שינוי גדול מתחיל בצעד קטן

חובה

הודעתך נשלחה

תשובה תישלח אליך בימים הקרובים

פרסומים חדשים של חברי סגל

לאחרונה פורסמו כמה מחקרים של חברי סגל המכללה:

 

מחקרו החדש של ד"ר אברהים מחג'אנה בחן מדוע עובדים סוציאליים שהינם בני מיעוטים עוזבים את המקצוע 

 

ד"ר אברהים מחג'אנה מהחוג לעבודה סוציאלית במכללה האקדמית צפת פירסם לאחרונה בכתב העת Critical and Radical Social Work את ממצאי מחקרו אשר עקב אחר ההיקף, המניעים וההשלכות לעזיבה של עובדים סוציאליים מבני המיעוט הפלסטיני את המקצוע. 

 

המחקר התבסס על ראיונות עומק מובְנים למחצה עם עשרה עובדים סוציאליים לשעבר ומצא קודם כל כי עזיבת משרה בעבודה סוציאלית, זמנית או קבועה, היא אירוע נדיר בחברה הערבית. הקומץ שעזב תלה זאת בשני גורמים שלא איפשרו תפקוד נאות ומתן שירות הולם: מחסור חמור במשאבים חיוניים ואי הלימת תכניות ההתערבות לייחודיות התרבות הערבית.

 

כיום, "העורקים" מסופקים בעבודתם כעצמאים או שכירים בפוזיציות בכירות כיוון שהקריירה החדשה נותנת להם פיצוי על החסכים שסבלו מהם בעבודה סוציאלית. העזיבה מסתמנת כתוצר ישיר של ההקשר הסוציו-פוליטי בדמות מדיניות הממסד בישראל המקפחת את שירותי הרווחה בחברה הערבית.

 

פרסום גיליון מחקרי חדש בנושא גילנות וקורונה

 

החודש עלה לאוויר גיליון על "גילנות בתקופת הקורונה" בכתב העת "ביטחון סוציאלי" של המוסד לביטוח לאומי בעריכתם של פרופ' אסתר הרצוג מהחוג למדעי ההתנהגות וד"ר יוסי כורזים מהחוג לעבודה סוציאלית במכללה האקדמית צפת.

 

מבין המאמרים הכלולים בגיליון נמצא מאמר בשם "בקולם: חוויות גילנות של מבוגרים בביתם ובמסגרות חוץ-ביתיות בתקופת הסגר" שהינו פרי מחקרם של פרופ' הרצוג וד"ר כורזים יחד עם ד"ר עלא חיידר.

 

המאמר מבוסס על מחקר איכותני אשר כלל ראיונות עם מבוגרים המתגוררים בביתם, עם או בלי מטפל/ת, עם מבוגרים המתגוררים במסגרות מחוץ ל "קהילה" ועם כמה אנשי מקצוע.

לקריאת המאמר

 

 

בנוסף, נמצא בגיליון מאמרו של פרופ' רביע חלאילה ושותפיו בנושא "גילנות ופגיעה בזכויות האדם של זקנים וזקנות בצל הקורונה".

לקריאת המאמר