לימודי סיעוד מעל גיל 40: קריירה יציבה ומתגמלת במערכת הבריאות - המכללה האקדמית צפת
שינוי גדול מתחיל בצעד קטן

חובה

הודעתך נשלחה

תשובה תישלח אליך בימים הקרובים
לימודי סיעוד מעל גיל 40 לימודי סיעוד מעל גיל 40

לימודי סיעוד מעל גיל 40: קריירה יציבה ומתגמלת במערכת הבריאות

מגפת הקורונה, לצד השינויים בשוק העבודה המודרני, הובילו אנשים רבים לעשות ''חושבים'' בנוגע לעתידם המקצועי. רבים עזבו מקצוע שעסקו בו במשך שנים, לטובת חיפוש אחר אתגרים חדשים. במקרים אחרים, הייתה השאיפה לקרקע כלכלית בטוחה ויציבה יותר, שהובילה אותם חזרה לנקודת ההתחלה. מקצוע הסיעוד זוכה לפופולריות רבה בקרב אנשים שמחפשים לעשות הסבת מקצוע, מעצם היציבות שהוא מציע ותחושת השליחות שמגיעה עם העבודה. תושבי הצפון המעוניינים לגשת ללימודי סיעוד מעל גיל 40 מגיעים למכללה האקדמית צפת ורוכשים מקצוע מרתק ומתגמל לחיים.   

לימודי סיעוד מעל גיל 40 - יתרון בספסל הלימודים

בית הספר למקצועות הבריאות במכללת צפת, פותח לתושבי הצפון שער לתעשייה משגשגת עם אופק תעסוקתי רחב, ומעניק הכשרה אקדמית ופרקטית בתחומי הבריאות השונים, לרבות אופטומטריה, רפואת חירום, וכמובן - סיעוד. תושבי הצפון שמגיעים ללימודי סיעוד מעל גיל 40 במכללה, מגיעים לספסל הלימודים עם ניסיון חיים עשיר, מוסר עבודה חזק, משמעת עצמית גבוהה, כלים ופרקטיקות שניתן לרכוש רק מעבודה בשטח ו-''רעב'' למקצוע. אלו סטודנטים איכותיים שמוכנים להתחיל את הפרק הבא בקריירה שלהם, ערוכים להתמודדות עם כל מכשול ואתגר בדרך על מנת לממש את חלומם לעבוד במערכת הבריאות. 

לימודי סיעוד מעל גיל 40 - מסלולי הכשרת אחים ואחיות מוסמכים

במכללה האקדמית צפת, לימודי הסיעוד מתחלקים ל-3 מסלולים - תואר ראשון, תואר שני, ומסלול הסבת אקדמאים. 

תואר ראשון בסיעוד אורכו 4 שנים, הוא מספק הכשרה אקדמית ומעשית רחבה בכל האספקטים הממלאים את שגרת העבודה של האחים והאחיות במרכזים הרפואיים השונים. הסטודנטים רוכשים ידע מעמיק על גוף האדם, לומדים דרכי עבודה עם מטופלים מסוגים שונים, נחשפים להיבטים אתיים ופסיכולוגים של התפקיד ומתחילים לתרגל את הפרקטיקות השונות כבר בשנה ב'. היבט נוסף של תוכנית לימודי תואר ראשון בסיעוד - הכנת הסטודנטים והסטודנטיות במסלול לימודי סיעוד מעל גיל 40, למבחן ההסמכה של משרד הבריאות. 

בתום 4 שנים, לאחר שמשלימים את כל החובות האקדמיות ועוברים בהצלחה את המבחן הממשלתי, יוצאים אל העולם עם תואר B.S.N ועד מהרה משתלבים במסגרות טיפוליות במערך הרפואה הפרטית והציבורית: מרכזים רפואיים בקהילה, בתי חולים, קופות חולים. נוסף על כך הם יכולים לצאת ללימודי המשך, בתכנית לימודי תואר שני בסיעוד וכן קורסים בתחומים כגון מיילדות, חדר ניתוח, רפואת פגים וכן הלאה.

תואר שני בסיעוד מאפשר לאחים ואחיות מנוסים להתחיל את השלב הבא באבולוציה המקצועית שלהם. תוכנית לימודי תואר שני בסיעוד עם מומחיות, היא דו שנתית. במהלכה רוכשים הסטודנטים והסטודנטיות כלים ניהוליים, בינאישיים ואנליטיים חשובים. מבנה מערכת הבריאות בארץ לעומת מדינות אחרות, היבטים תרבותיים על הטיפול בחולה ומשפחתו, תרבות ארגונית ויחסי עבודה, ניהול מערכות מידע הן רק כמה דוגמאות בולטות. 

מטרת הלימודים במסלול זה היא לטפח מנהיגים חדשים שיובילו את מערכת הבריאות לגבהים חדשים. עם סיום תקופת הלימודים, הבוגרים יוצאים מכותלי המכללה עם תעודת M.S.N ומשתלבים בתפקידי ניהול בכירים במרכזים רפואיים שונים במגזר הציבורי והפרטי - מערכות בריאות בקהילה, בתי חולים, מסגרות אשפוז וכדומה. יתרה מזאת הם יכולים להרחיב אופקים עם התמחויות קליניות רבות ומגוונות. 

מסלול הסבה לסיעוד  הוא כרטיס הכניסה של אקדמאים בעלי תואר ראשון קודם - לתחום מרתק, מאתגר עם תחושת שליחות אינסופית. לימודי סיעוד מעל גיל 40 במתכונת של הסבת מקצוע, אורכים כשנתיים וחצי. בסופן הסטודנטים והסטודנטיות ניגשים למבחן הממשלתי של משרד הבריאות, מקבלים תעודת תואר ראשון בסיעוד ומתחילים לעבוד במוסדות בריאות שונים: קופות חולים, בתי חולים, מערכות בריאות בקהילה וכן הלאה. 

במשך תקופת לימודי ההסבה, הסטודנטים והסטודנטיות רוכשים את כל הידע התיאורטי והכלים הפרקטיים החיוניים לעבודה עם מטופלים. הם רוכשים כלים בינאישיים, מיומנויות קליניות, לומדים על אתיקה ומוסר בתפקיד, וצוברים ידע נרחב במדעי החיים וגוף האדם. כך הם בונים לעצמם ארגז כלים ורסטילי, המסייע להם בזיהוי צרכיו של כל מטופל והענקת הטיפול האיכותי, היעיל והמסור ביותר. 

לימודי סיעוד במכללה - לצאת לדרך מקצועית חדשה

בשנים האחרונות אנו עדים יותר ויותר לתופעה של אנשים שמחשבים מסלול מקצועי מחדש. הסבר אחד לתופעה, הוא הדינמיות של שוק העבודה, הסבר נוסף יכול להיות השפעות מגפת הקורונה על המשק והסבר אחר - תחושת מיצוי והרצון להתקדם הלאה. כך או כך, רבים בוחרים לצאת לדרך מקצועית חדשה, ולעיתים משאירים מאחור קריירה של שנים רבות. אחד המקצועות ששואפים להתברג בו הוא מקצוע הסיעוד - המעניק יציבות תעסוקתית וכלכלית לעוסקים בו.

המכללה האקדמית צפת מציעה מגוון תוכניות לימודי סיעוד: תואר ראשון, תואר שני ותכנית הסבת אקדמאים. כל אחת מתוכניות אלו מקנה הכשרה קלינית ותיאורטית רחבה, ומבחר גדול של כלים חיוניים לעבודה עם מטופלים. עם סיום לימודי סיעוד מעל גיל 40, בוגרי המכללה האקדמית צפת הופכים לנכס לתעשייה, מועמדים נחשקים עם יתרון בשוק העבודה. עד מהרה הם מצליחים להשתלב במערכת הבריאות, כאחים ואחיות מוסמכים. הם זוכים לביטחון תעסוקתי גבוה, אפשרויות קידום רבות ומגוונות ועיסוק במקצוע מבוקש עם תחושת שליחות אמיתית והשפעה על החברה. 

 

אולי יעניין אתכם גם:

לימודי סיעוד בישראל

לימודי תואר שני בסיעוד

לימודי סיעוד מעל גיל 35