שוק העבודה משתנה במהירות וגורם לצעירים רבים עם השכלה אקדמית לשקול מחדש את צעדיהם, לנטוש את התחום אותו למדו במשך מספר שנים ואולי אף כבר עסקו בו וצברו ניסיון מסוים, ולחפש אפיקי תעסוקה חלופיים המספקים הזדמנויות להתקדם מעלה בסולם הדרגות.
לשם כך רבים בוחרים בהסבת מקצוע כדרך להתברג בענף מבוקש ומתגמל יותר. אחד התחומים הנחשקים בקרב אקדמאיים שמעוניינים לבצע הסבת מקצוע, הוא סיעוד, שכן הוא פותח את הדלת לעבודה באחד הגופים המרכזיים במדינה: מערכת הבריאות.
תוכנית לימודים: הסבה לסיעוד לאקדמאים
המכללה האקדמית צפת הקימה פקולטה ייעודית ללימוד מקצועות הבריאות השונים, לרבות רפואת חירום, פיזיותרפיה וכמובן סיעוד. במכללה קיימים 2 מסלולים המוקדשים ללימודי סיעוד: תואר ראשון בסיעוד (B.S.N) ותואר שני בסיעוד(M.S.N) . מטרת תוכניות אלו היא להכשיר ביעילות מיטבית את עובדי מערכת הבריאות של המחר - האחים והאחיות והמנהלים, לתת להם את הכלים שבאמצעותם יוכלו להתאים את המערכת לצרכים המשתנים של העולם המודרני, לשפר את סביבת העבודה ואת איכות השירות שניתן למטופלים.
תוכנית לימודים לתואר ראשון בסיעוד היא אופציה נהדרת להסבה לאקדמאים, שכן במסגרת 4 שנות לימודיהם הם צוברים ניסיון מעשי יקר ערך במגוון קורסים וכן בתוכניות ההכשרה הקלינית.
הם מפתחים שיטות עבודה ייחודיות, לומדים לעבוד ביעילות במצבי חירום שונים, ולטפל באוכלוסיות מגוונות: מתבגרים, קשישים, אנשים עם מחלות נפש ועוד רבים. לפיכך, בתום לימודיהם הם מסוגלים למצוא עבודה בסיעוד במסגרות רבות.
אקדמאים המבקשים לעשות הסבת מקצוע נהנים מנקודת פתיחה חשובה - היכרות עם סביבת לימודים אקדמית: הדרישות, תחומי האחריות והמחויבויות. לעיתים תקופת התואר שלהם היא עוד טרייה כך שהמעבר עשוי להיות חלק וטבעי יותר. כך שהם יכולים להתברג ביעילות רבה יותר במסלול התואר הראשון בסיעוד ולמצוא הצלחה.
תואר שני בסיעוד - ללמוד להוביל את ענף הבריאות
בוגרי הסבה מקצועית בסיעוד בעלי תואר ראשון קודם שלא נוגע לתחום, רשאים להעמיק את הידע בתוכנית הלימודים לתואר שני בסיעוד ולרכוש את מיטב הכלים והאמצעים שיציבו אותם בחזית ענף הבריאות.
מסלול התואר השני בסיעוד אורכו שנתיים, 4 סמסטרים והוא פועל ב-2 חזיתות: סיעוד וניהול במטרה להכשיר מנהיגים אנושיים, מקצועיים ואיכותיים שמסוגלים למנף את מערכת הבריאות לגבהים חדשים.
במסגרת הזמן הזה הסטודנטים והסטודנטיות שלנו נוגעים בסוגיות מהותיות שפוגשות את מנהלי תחום הבריאות בשגרת יומם כגון: פרספקטיבות על הידע המדעי לצורך ניהול מתקדם, ניהול בטיחות איכות ושירות, תרבות ארגונית ויחסי עבודה וכן הלאה.
על מנת להכין אותם להתמודדות עם מגוון האתגרים שתפקיד ניהולי במערכת הבריאות טומן בחובו: בינם לבין עובדיהם, בינם לבין מקביליהם בתפקיד במחלקות אחרות ומול המטופלים הפוקדים את המרכז הרפואי בו מועסקים. פרויקט הגמר של התואר השני בסיעוד הוא סמינריון, ובו הסטודנטים והסטודנטיות מיישמים את הידע, הכלים, השיטות שרכשו לאורך הדרך.
עם סיום הלימודים, הסטודנטים שהגיעו לתואר לאחר הסבה אקדמית ללימודי סיעוד בישראל, נהנים מהזדמנות להתברג בתפקידי ניהול בכירים במגוון רחב של מוסדות וארגונים בתחום הבריאות: מרכזי בריאות קהילתיים, מכוני אשפוז, מרפאות ובתי חולים.
הסבה לאקדמאים במכללת צפת - תנאים נהדרים לסטודנטים
סטודנטים שעושים הסבה אקדמית ללימודי סיעוד ובוחרים ללמוד בצפון, נהנים מתנאים סטודנטיאליים מיטביים: מרצים מובילים שמגיעים הישר מהתחום, שיטת למידה בכיתות קטנות, יחס אישי וליווי אקדמי לכל סטודנט, אווירה פסטורלית וקסומה - כל אלו מקדמים הסתגלות יעילה להווי המכללה, יצירת חברויות והגברת המוטיבציה להשקיע בלימודים ולהגיע רחוק. מלבד זאת, תנאי הקבלה ללימודי סיעוד הם הוגנים למדי, כך שמועמדים עם תואר ראשון נוסף יכולים להצטרף למסלול ולהתחיל פרק חדש בקריירה שלהם.
חוג נוסף במכללה האקדמית צפת - הסבה לסיעוד