האחים והאחיות עומדים בחזית העשייה הרפואית, הם אלו שמקבלים את המטופלים לידיהם, משפיעים על רווחתם ואיכות חייהם. בשנים האחרונות ניתן לראות כיצד סיעוד הפך לאחד המקצועות הפופולריים ביותר בקרב צעירים כמו גם אנשים שרוצים לפתוח דף חדש בקריירה שלהם. מדובר במקצוע שתמיד יהיה לו ביקוש, מקצוע עם שליחות של ממש שמציע אופק תעסוקתי רחב בשלל תחומים במערכת הבריאות. המכללה האקדמית צפת מציעה תכנית לימודי סיעוד בישראל, יחודית ואיכותית שמזניקה לתעשייה אחים ואחיות מהשורה הראשונה.
לימודי סיעוד אחרי גיל 30: לצאת למסע תעסוקתי חדש
ההחלטה לעשות הסבה לסיעוד יכולה להיות לא פשוטה, לעזוב תחום שמכירים, שמתמקצעים בו תקופה מסוימת וצוברים בו ניסיון ומוניטין הוא צעד לא קל. למרות זאת, ישנן הסבות מקצועיות שמציעות ביטחון תעסוקתי. אחד התחומים שתמיד יהיה רלוונטי ויאפשר מגוון אופציות לקריירה יציבה הוא תחום הסיעוד.
לימודי הסבה לסיעוד פותחים את הדלת למגוון רחב של תחומים ותפקידים מעניינים ומאתגרים עם השפעה ממשית על איכות החיים של החברה הכללית. באופן הזה, הסטודנטים והסטודנטיות להסבה שמתחילים להשתלב בתוכניות לימודי סיעוד אחרי גיל 30, הולכים על קרקע יציבה ואיתנה שמובילה אותם אל עבר עתיד במקצוע מאוד מבוקש, דינמי ומרתק.
לימודי סיעוד בישראל: תוכנית לימודים מקיפה ואיכותית
לימודי סיעוד בצפון בבית הספר לסיעוד של המכללה האקדמית צפת מתחלקים ל-2 גישות: תואר ראשון בסיעוד או הסבה מקצועית. למרות שהן נבדלות זו מזו בהיקפן, שתי תוכניות הלימוד מתמקדות בהקניית מיומנויות, ערכים, פרספקטיבות וטכניקות טיפול מתקדמות, חיוניות להשתלבות יעילה בענף.
המשותף לשתי תכניות לימודי סיעוד בישראל הוא דגש רב על תרגול מעשי, פרקטיקה בשטח. חלק ניכר מהכשרת הסטודנטים והסטודנטיות מתבססת על תרגול והכנה לקראת ההתנסות הקלינית. בחוגים אלו הסטודנטים רוכשים ידע תיאורטי המבוסס על פסיכולוגיה, סוציולוגיה, מדעי החיים (אנטומיה, ביולוגיה, כימיה), עם זיקה ישירה לאוכלוסיית הצפון הרב תרבותית והמגוונת כדרך ללמד אותם לא רק לאבחן ולהעניק פתרון לפתולוגיות מגוונות אלא להעניק לכל מטופל יחס אישי בהתאם לצרכיו השונים.
לאורך תקופת ההכשרה, הסטודנטים והסטודנטיות נחשפים לעשייה הסיעודית על שלל גווניה - רפואת חירום, רפואת נשים, בריאות הנפש, טיפול במבוגרים, ילדים, שיטות מחקר, סטטיסטיקה ועוד מגוון אלמנטים המהווים חלק בלתי נפרד מעבודתם של האחים והאחיות במוסדות הרפואיים.
לעבוד במערכת הבריאות
מטרת העל של מסלולי לימודי סיעוד בישראל הוא להכין את הסטודנטים למבחן הממשלתי של משרד הבריאות. לאחר שיסיימו את כל החובות האקדמיים, יעמדו בדרישות המכללה ויעברו את מבחן משרד הבריאות הם יצאו משערי המכללה עם תואר ראשון בסיעוד ויכולים להשתלב ביעילות ובמהרה כאחים ואחיות במסגרות בריאות בצפון ובכל רחבי הארץ: מרכזים רפואיים, מכוני אשפוז, בתי חולים, בקהילה - במערכת הבריאות הציבורית או הפרטית.
בזכות הידע והניסיון שצברו בתקופתם במכללה, הם יוכלו להשתלב במסגרת לבחירתם, בכל מחלקה בה יחפצו - רפואת חירום, טיפול נמרץ, כירורגיה, מיילדות, ילדים ופגים ועוד. כל אחד מנתיבי הקריירה הזה טומן בחובו הזדמנויות לקידום, התפתחות אישית ומקצועית וקריירה יציבה ומתגמלת במיוחד, הן מבחינת השכר והן מבחינת אופי העבודה: הבוגרים יצילו חיי אדם מדי יום ביומו ויוכלו לאייש בעתיד תפקידים ניהוליים.
בתום לימודי סיעוד בישראל, הם יקחו חלק פעיל בעיצוב מדיניות המוסד הבריאותי בו הם עובדים. לצד זה, הם יוכלו להשתמש בכלים והידע שצברו במכללה האקדמית צפת כדי להתפתח במישור האקדמי, להמשיך ללימודי תואר שני בסיעוד או ללמוד קורסי העשרה בנישה טיפולית מועדפת כדי להפוך לנכס משמעותי בתחום.
שאלות ותשובות בנושא לימודי סיעוד בישראל
במה נבדלת תוכנית לימודי סיעוד במכללה האקדמית צפת ממוסדות לימוד אחרים?
לימודי סיעוד בישראל הם פופולאריים למדי, ישנו מגוון רחב של אוניברסיטאות ומכללות שמציעות תוכנית לימודים בתחום אך המכללה האקדמית צפת בולטת באיכותה מעל כולן. לימודי סיעוד במכללה האקדמית צפת שמה דגש מיוחד על תרגול בשטח. היא מכינה את הסטודנטים כבר מהרגע הראשון לקראת עבודה בתחום הסיעוד לסוגיו. הלימודים במכללה מטרתם להכשיר בכל ההיבטים והאלמנטים של עולם הסיעוד - הפן המחקרי ושיטות טיפול בפתולוגיות ואוכלוסיות שונות בחברה הישראלית (ילדים, קשישים).
את חומרי הלימוד העיוניים והסדנאות המעשיות בחוג מעבירים מרצים מהשורה הראשונה, תוך התמקדות במגמות עכשוויות והתפתחויות בתחום. נוסף על כך, אחוזי ההצלחה של בוגרים, השתלבותם בתעשייה עם סיום לימודי סיעוד בצפון - הם מהגבוהים בארץ . באופן הזה מדובר במוסד לימודים מכובד, מוערך, איכותי שמטפח אחים ואחיות מוכשרים ומקצועיים במיוחד.
מהם תנאי הקבלה למסלול לימודי סיעוד בצפת?
קבלה לתואר ראשון בסיעוד מותנית בהצגת ממוצע בגרויות של 85 ומעלה (עם ציון 85 באנגלית) + ציון פסיכומטרי של לפחות 520 + מעבר ראיון אישי. אקדמאים המעוניינים להיכנס לתוכנית, נדרשים להציג ממוצע 80 בתואר הראשון שלהם ולעבור בהצלחה את ראיון הקבלה. בכל הנוגע לתוכנית הס
בה לסיעוד, הדרישות זהות - אקדמאים צריכים להציג ציון 80 בתואר הראשון הקודם ולעבור את הראיון על מנת להתקבל למסלול.
מה ההבדל בין אח/אחות מוסמכים לאח/אחות מעשיים ולאיזה מבין התפקידים הללו מכשירים בצפת?
ההבדל בין אח/אחות מעשיים לאח/אחות מוסמכים מצוי הן בהיקף הלימודים בתוכניות לימודי סיעוד בישראל לסוגיהן, והן בסמכויות שיש לכל אחד מבעלי התפקידים. תקופת הלימודים לאח/אחות מעשיים היא שנה לעומת 3-4 שנים ללימודי תואר ראשון בסיעוד (B.S.N) שבסופו מקבלים תעודת אח/אחות מוסמכים.
הסטודנטים והסטודנטיות בחוג לסיעוד של המכללה האקדמית צפת לומדים 4 שנים. אח/אחות מעשיים כפופים לאח/אחות מוסמכים, הם אמונים על מתן טיפול בסיסי. לעומת זאת לאח/אחות מוסמכים יש תחומי אחריות רבים יותר, הם מקבלי ההחלטות - אלו שקובעים את אופי הטיפול ומנהלים אלמנטים שונים בעבודה הסיעודית, לרבות: הכשרה קלינית, אחראי משמרת ועוד.