שוק העבודה המודרני מאופיין בשינויים תכופים, דינמיות, תנועתיות. אך גם במציאות תעסוקתית מסוג זה, תואר במשפטים הוא עדיין אחד התארים האקדמיים המבוקשים ביותר בישראל. זאת מאחר והוא מספק פרקטיקות, שיטות עבודה, פרספקטיבות וכלים להשתלבות בשדה המשפטי, וכמו גם בשדות תעסוקתיים רבים אחרים, בהם הידע המשפטי הופך ליתרון. לימודי משפטים במכללה האקדמית צפת נותנים דגש על עבודה מעשית בשטח, מקצועיות, ומתן כלים ורסטיליים, מותאמים לשוק העבודה העכשווי.
עיקרי התוכנית ללימודי משפטים בממכללת צפת
בית הספר למשפטים של המכללה האקדמית צפת הוקם בשנת 2008 במטרה לספק לתושבי הצפון המעוניינים לעסוק בתחום המשפט אמצעי מיטבי להגשמת החלום. לימודי משפטים במכללה מתבצעים במתכונת של 3.5 שנים, במסגרת פרק זמן זה, הסטודנטים והסטודנטיות לומדים את תחום המשפט באופן מעמיק ורוכשים ידע תיאורטי רב שמשרת אותם בהתנסות המעשית בשטח.
הסטודנטים נפגשים עם סוגיות משפטיות העומדות על סדר היום הציבורי במציאות העכשווית, תוך השמת דגש מיוחד על סוגיות רלוונטיות לאוכלוסיית אזור הגליל. הם מתעסקים באיכות הסביבה, דיני בריאות, דיני חוזים, דיני עונשין דיני מקרקעין, דיני מיסים, דיני בעלי חיים ועוד. הם לומדים להכיר את סגנונות המשפט הייחודיים לדתות ישראל: המשפט הנוצרי, המשפט העברי, והמשפט המוסלמי. נוסף על כך, הסטודנטים והסטודנטיות שלנו מתעסקים ברגישות רבה בהיבטים פילוסופיים-משפטיים של רב תרבותיות.
את הידע התיאורטי הרחב שצברו בבית ספר למשפטים, מיישמים הסטודנטים בזמן אמת במגוון סדנאות מעשיות: סחר בינלאומי, התביעה הפלילית, ליגיטציה אזרחית. בכל אחת מהסדנאות הסטודנטים מסיירים בבתי משפט, צופים בדיונים, מנתחים פסקי דין, וכותבים טיעונים משלהם בהתאם לנושא שנקבע בידי מנחה התוכנית. אך גולת הכותרת היא סדנת המשפט המבוים, במהלכה הסטודנטים זוכים להזדמנות נדירה להציג טיעונים פרי עטם אל מול פאנל המורכב מצמרת עולם המשפט.
לצד הסדנאות המרתקות שמעניקות לסטודנטים טעימה מעבודתו של עורך הדין, הסטודנטים ל-L.L.B במשפטים לוקחים חלק בתוכנית הקליניקות המשפטיות. במהלכה הם צוברים ניסיון בשוק, יוצרים קשרים עם גורמים בתעשייה, כמו למשל נציגי הסיוע המשפטי הממלכתי, נציגי המשפט הקהילתי, נציגי לשכות ההוצאה לפועל ובעזרתם מנתבים את הידע והמיומנויות בתחום המשפט לצורך תרומה ונתינה לקהילה. בתום תקופת ההכשרה במסלול התואר הראשון, הבוגרים שלנו יוצאים לשוק העבודה עם מיומנויות שהופכות אותם למועמדים מבוקשים שיכולים להשתלב במהירות בשוק העבודה, או להמשיך ללימודים מתקדמים ולגשת לתואר שני במשפטים.
תנאי קבלה ללימודי משפטים במכללה
מועמדים המעוניינים להשתלב בלימודי משפטים במכללה האקדמית צפת צריכים להציג את ציוני הבחינה הפסיכומטרית, תעודת הבגרות, וציון 85 ומעלה באנגלית -בבחינה הפסיכומטרית או באחד ממבחני בדיקת רמת הידע - אמי''ר או אמיר''ם. כדי להתקבל למסלול הלימודים עליהם להציג אחת מבין שלושת האפשרויות הבאות: ממוצע בגרויות של 80 ו-590 בפסיכומטרי, 85 בגרות ו-580 פסיכומטרי או 90 ממוצע תעודת הבגרות ותוצאה של 560 במבחן הפסיכומטרי. כמו כן, מועמדים שעברו בחינה פסיכומטרית בשפה שאינה עברית נדרשים להציג ציון 100 במבחן יע''ל.
מועמדים עם תואר ראשון קודם שמעוניינים להצטרף לתוכנית, בהחלט יכולים, אם כי דרישות הקבלה שלהם מעט שונות מאלו של מועמדים שמגיעים ללא תואר אקדמי. לכן, מועמד בעל תואר ראשון רב תחומי או תואר בחינוך (B.Ed) נדרש להציג ממוצע ציונים של 85, אולם מועמד שעשה תואר ראשון התמחותי נדרש להציג ממוצע 80.
לימודי משפטים במכללה - התנסות רחבה בשטח והשתלבות מהירה בשוק העבודה
תוכנית לימודי משפטים במכללה האקדמית צפת היא תוכנית לימודים ייחודית, יוקרתית ואיכותית. היא מציפה את שוק העבודה במשפטנים איכותיים, מקצועיים מהשורה הראשונה, שעד מהרה הופכים מחוזרים בידי חברות וארגונים רבים, בזכות הכישורים שרוכשים במהלך תקופת התואר הראשון במכללה, כמו גם בזכות איכות מוסד הלימודים עצמו.
המכללה האקדמית צפת היא היחידה בכל אזור הצפון שמציעה לסטודנטים והמועמדים החדשים תואר אקדמי במשפטים בשכר לימוד אוניברסיטאי ודמי מחיה נמוכים. כמו כן, היא מספקת סביבת לימודים תומכת: הפסטורליה של הרי הגליל, רב תרבותיות במלוא תפארתה שמתבטאת בסגל המרצים והסטודנטים במכללה, סגל מרצים שכולל שופטים, סנגורים, פרקליטים שמעבירים את תכני הקורסים השונים בקבוצות למידה קטנות ומעניקים יחס אישי לכל סטודנט, דגש על תרגול רב בשטח ועשייה פורייה למען הקהילה.
שאלות ותשובות בנושא לימודי משפטים
מה היתרון של לימודי משפטים במכללה בצפון, על פני מוסדות אקדמיים אחרים?
המכללה האקדמית צפת מספקת לסטודנטים חוויה סטודנטיאלית ייחודית שמעודדת אותם להגשים את מלוא הפוטנציאל הגלום בהם ולהתכוונן להצלחה. זה מתחיל בנוף הפסטורלי של הרי הגליל שמשרים שלווה ורוגע, ממשיך אל מוסד הלימודים, שמכיל סגל מרצים איכותיים, שעובדים בתעשייה בתחום כך שאת הידע והניסיון הסטודנטים והסטודנטיות רוכשים ממקור ראשון, אותנטי. אצלנו הסטודנטים מתרגלים רבות בשטח ומשתמשים בידע המשפטי כדי לתרום לקהילה, לשאוף לשפר את איכות חייהם של אוכלוסיות רבות באזור.
המכללה היא דוגמה ומופת לרב תרבותיות - היא נותנת מקום, הזדמנות לכל סוגי האוכלוסיות בצפון ללמוד תואר אקדמי יוקרתי, ונגיש לסביבת מגוריהם. סגל המרצים של המכללה גם הוא מציג את התמהיל המיוחד שקיים באזור הצפון. יתרון נוסף - הסטודנטים שלנו לומדים בקבוצות קטנות כך שהם נהנים מיחס אישי. ולבסוף, בשונה ממוסדות לימוד אחרים, אצלנו אפשר לרכוש את המקצוע המבוקש ביותר בישראל, בשכר לימוד אוניברסיטאי!
מה אפשר לעשות עם תואר במשפטים?
בוגרי בית הספר למשפטים במכללה האקדמית צפת יכולים להשתלב בתעשייה במגוון תפקידים מעניינים ומתגמלים:
עורכי דין פרטיים או ציבוריים - בתחומי פלילים, נזיקין, דיני עבודה ועוד. זוהי עבודה יוקרתית שבה ניתן ליהנות מתנאי העסקה מיטביים והזדמנויות לקידום מהיר.
מגשרים - לפתור סכסוכים וקונפליקטים בנושאי צרכנות, עסקים, גירושין, ירושה, סכסוכים בינלאומיים.
יועצים משפטיים - עבור חברות וארגונים בתחומי ההייטק, הכלכלה, הפרסום - ולסייע להם בניסוח חוזים, ייצוג בבית משפט ומתן ייעוץ על צעדים עתידיים של החברה או הארגון. הם יכולים לעשות זאת כעובדי חברה או כעובדי משרד עורך דין חיצוני שעובד מול החברה.
תפקידי ניהול בחברות וארגונים - כיום חברות וארגונים מחפשים אנשים ורסטיליים עם מיומנויות רב תחומיות כך שידע משפטי יכול להוות יתרון משמעותי לתפקידי ניהול, בהם צריך להתמודד עם קבלת החלטות המשפיעות על הארגון ועל רווחת העובדים.
לימודי המשך - הבוגרים שלנו יכולים להמשיך לתואר שני במשפטים, כמו גם תואר שני במנהל עסקים ולרכוש כלים ומיומנויות שיפתחו להם מגוון רחב יותר של דלתות בשוק העבודה.
תוך כמה זמן משתלבים בתעשייה עם תואר במשפטים?
הבוגרים של תוכנית לימודי משפטים במכללה האקדמית צפת משלבים במהרה בשוק העבודה - במשרדי עורכי דין וחברות שונות כמתמחים, עורכי דין או בתפקידים משפטיים אחרים. מה גם שהמכללה דואגת לפרסם משרות רלוונטיות בתחום העיסוק באופן שוטף, כדי לסייע לבוגרים לצאת לתעשייה במהירות האפשרית.