בשנים האחרונות אנו רואים כיצד יותר ויותר אנשים בגילאי 40+ נוטשים את נתיב הקריירה הנוכחי לטובת חיפוש אתגרים מקצועיים חדשים. הסיבות לכך רבות ומגוונות: עלייה בתוחלת החיים, תחושת מיצוי או אפילו הקורונה שטלטלה את השוק והשמיטה את הקרקע תחת רגליהם של רבים, אך התוצאה היא במרבית המקרים, חזרה לספסל הלימודים, לשם רכישת ידע מקצועי נחוץ לעיסוק בתחום שהם מעוניינים להתברג ולהתבסס בו. המכללה האקדמית צפת מציעה תוכנית לימודי משפטים עשירה ומרתקת. אנשים רבים מגיעים אליה להתחיל לימודי משפטים בגיל 40.
לימודי משפטים בגיל 40: יתרונות
לכאורה, סטודנטים בני 40 וסטודנטים באמצע ה-20 נמצאים כעת באותה נקודת פתיחה, בתחילתו של מסלול אקדמי שמעלה אותם על הנתיב לעיסוק במקצוע הנבחר. אך ניתן לראות כיצד סטודנטים בגילאי 40 מגיעים ללימודים עם יתרון גדול - ניסיון חיים. הם מביאים איתם פרספקטיבות מעניינות לתחום אותו לומדים, כלים שאפשר להכיר רק מתוך עשייה בשטח.
נקודה נוספת - סטודנטים בני 40 פלוס מגיעים לתוכנית לימודי תואר ראשון, אחרי עיסוק של שנים רבות במקצוע מסוים, כך שהם מכירים את שוק העבודה מבפנים ויכולים לתת טיפים לאחרים, כמו גם לפלס את דרכם בתעשייה ביעילות, עם הלימודים. עוד נקודה מעניינת - עם הרצון להתפתח ולצאת לקריירה חדשה, מתעוררת בהם המוטיבציה לדהור קדימה ולהבטיח לעצמם עתיד. המכללה האקדמית צפת מציעה בית ספר למשפטים איכותי ומקצועי, בו ניתן לגשת ללימודי משפטים בגיל 40 ולצאת לעולם עם מקצוע רווחי ומבוקש.
לימודי משפטים בגיל 40: בית ספר למשפטים בצפון
בית הספר למשפטים מטעם המכללה האקדמית צפת פועל משנת 2008 במטרה להנגיש לימודי משפטים לתושבי הצפון ולהעניק להם קרש קפיצה לקריירה בתחום מבוקש. תוכנית לימודי תואר ראשון במשפטים אורכה 3.5 שנים. במהלך תקופה זו הסטודנטים והסטודנטיות שמגיעים ללימודי משפטים בגיל 40 רוכשים ידע משפטי רב תחומי, ניסיון מעשי עשיר בשטח, רוקמים קשרים עם גורמים וגופים בתעשייה כגון נציגי לשכות הוצאה לפועל ונציגי המשפט הקהילתי ומתעלים את ההתמחות המשפטית לעשייה ותרומה לקהילה .
לימודי משפט ברוח המאה ה-21
הסטודנטים והסטודנטיות נכנסים לעובי הקורה כבר בתחילת הדרך, ועוסקים בסוגיות המשפטיות הבוערות של המאה ה-21 - איכות הסביבה, חברות ויחידים בקשיים, עוולות מסחריות, לשון הרע והגנת הפרטיות ועוד תחומים רלוונטיים למציאות החיים המורכבת בישראל ובאזור הצפון בפרט. הידע הנרחב שצוברים בקורסים התיאורטיים השונים מהווה בסיס יציב וחזק לתרגולים המעשיים בהמשך הדרך.
התנסות מעשית רחבה
לצד צבירת ידע מעמיק בסוגיות המשפטיות הרלוונטיות לאוכלוסיית הצפון, הסטודנטים והסטודנטיות שמתחילים לימודי משפטים בגיל 40 נפגשים עם שגרת עבודתו של עורך הדין בישראל בשלל סדנאות מעשיות וקליניקות משפטיות. במהלכן הם יוצאים לסיורים בבתי משפט באזור, צופים בדיונים, מנתחים פסקי דין ומתנסים בכתיבת פסקי דין משלהם - מנסחים טיעונים מקוריים ומציגים אותם בפני דמויות מפתח בעולם המשפט. בין הסדנאות המוצעות כחלק מתוכנית הלימודים: המשפט המבוים השנתי, התביעה הפלילית, שופטים ושפיטה ועוד.
משפט למען הקהילה
בשנה השלישית ללימודי תואר ראשון במשפטים, הסטודנטים והסטודנטיות משתתפים בתוכנית הקליניקות המשפטיות, המספקת להם דריסת רגל בתעשייה. במסגרת התוכנית, הסטודנטים והסטודנטיות מתחילים לעבוד במרכזים שונים בצפון וזוכים להזדמנות נדירה להשתמש במומחיות המשפטית כדרך לתרום לקהילה ולהשפיע על החברה שהם חיים בה.
הם משתלבים בקליניקות כגון: סיוע משפטי לנזקקים, זכויות בריאות ורווחה, משפט טיפולי, אכיפת חיובים וחדלות פירעון, נפגשים עם סוגיות חברתיות מורכבות ומובילים את השינוי מבפנים, מתוך המערכת.
תואר ראשון במשפטים תנאי קבלה
מועמדים המעוניינים ללמוד משפטים במכללה, נדרשים להציג ציוני בחינה פסיכומטרית, תעודת הבגרות וציון 85 באנגלית (בפסיכומטרי או מבחן אמי''ר/אמיר''ם) ולצלוח את ראיון הקבלה. הם יכולים להגיש מועמדות עם אחת מהאופציות הבאות: ממוצע 80 ומעלה בתעודת הבגרות וציון 590 בפסיכומטרי, ממוצע ציוני בגרות של 85 או יותר עם פסיכומטרי 575, או ממוצע בגרויות 90 ומעלה עם פסיכומטרי 560. מועמדים שניגשו לפסיכומטרי לא בעברית צריכים להציג ציון 100 ומעלה במבחן יע''ל.
מועמדים עם תואר אקדמי המעוניינים לגשת ללימודי תואר ראשון במשפטים, יכולים להתקבל למכללה האקדמית צפת ולצאת למסע תעסוקתי חדש. אם הם מגיעים עם תואר ראשון בחינוך (B.Ed) או תואר ראשון רב תחומי נדרשים להציג ממוצע גיליון ציוני תואר של 85 בעוד שמועמדים אקדמאים בוגרי תואר התמחותי נדרשים להציג ממוצע 80 בתואר. לעומת זאת, מועמדים עם תואר שני לא נדרשים להציג ממוצע ציונים, על מנת להצטרף לספסל הלימודים בחוג למשפטים.
למידע נוסף על תנאי הקבלה היכנסו לעמוד - תנאי סף להגשת מועמדות לתואר ראשון במשפטים
נולדים מחדש עם מקצוע מבוקש
בית הספר למשפטים מבית המכללה האקדמית צפת מציע תוכנית עשירה ומרתקת ללימודי משפטים. בפרק זמן של כ-3.5 שנים הסטודנטים והסטודנטיות רוכשים ידע משפטי נרחב ועוסקים בסוגיות המשפטיות הרלוונטיות ביותר כיום. את הידע התיאורטי הם מיישמים בשנה השלישית, בשלל סדנאות מעשיות וכן בתוכנית הקליניקות המשפטיות, שחושפות אותם לעבודה בשדה המשפטי על שלל היבטיו וסוגיו.
הם משתלבים במרכזים איכותיים בצפון, רוקמים קשרים ותורמים לקהילה. בתום התקופה הם יוצאים מכותלי המכללה עם תעודת LL.B במשפטים. בוגרים במסלול לימודי משפטים בגיל 40 מגיעים לספסל הלימודים שבידם יתרון ממשי - היכרות עם שוק העבודה, ניסיון חיים ומוטיבציה. לפיכך כשהם מסיימים את החובות האקדמיות ועוברים את מבחני לשכת עורכי הדין בישראל ,הם נתפסים כמועמדים איכותיים לעבודה. הם משתלבים במגזר הפרטי והציבורי כעורכי דין מובילים ומקצועיים. חלקם אף בוחרים להמשיך לתואר שני במשפטים להעמקת הידע, הרחבת מעגל אפשרויות התעסוקה והנחת היסודות לקריירה מצליחה.