מסלול בריאות דיגיטלית חדש בצפת | המכללה האקדמית צפת
שינוי גדול מתחיל בצעד קטן

חובה

הודעתך נשלחה

תשובה תישלח אליך בימים הקרובים
מסלול בריאות דיגיטלית חדש בצפת מסלול בריאות דיגיטלית חדש בצפת

כשטכנולוגיה ובריאות נפגשים: מסלול בריאות דיגיטלית חדש בצפת

ענף הבריאות הדיגיטלית יוצר אינטגרציה בין עולמות ההייטק, הרפואה והבריאות כדי לייעל את השירותים הרפואיים הניתנים לציבור הרחב, לאפשר מתן תוצאות בדיקות מדויקות יותר ולהוזיל את עלויות הבדיקות. כבר ב-2018 מדינת ישראל שמה לה למטרה להיות ממובילי הבריאות הדיגיטלית בעולם, בעוד מגפת הקורונה שפרצה ב-2020 האיצה את קצב הצמיחה של התחום בצורה מהותית.  

בהתאם לזאת, המכללה האקדמית צפת צפויה להקים מסלול לימודי חדש לבריאות דיגיטלית, במסגרת החוג למערכות מידע ניהוליות, כדי לספק לסטודנטים את מיטב הכלים להתברג באחת התעשיות המשגשגות והחשובות ביותר בעולם כיום.  

תעשייה בצמיחה 

הבריאות הדיגיטלית היא אחת הדיסציפלינות המשמעותיות והחשובות ביותר למכללה. זהו קורס המועבר במסגרת החוג למערכות מידע ניהוליות. הוא מהווה חלק אינטגרלי מתוכנית הלימודים של התואר ועליו ניתן דגש מיוחד, מאחר ומדובר במגמה שהולכת ומתפתחת בקצב מדהים. 

חברות התרופות, קופות החולים, בתי החולים ומכוני המחקר הרפואי בארץ ובעולם, מאמצים טכנולוגיות בתחום כחלק משגרת העבודה השוטפת, כדוגמת: רפואה מותאמת אישית, רפואה טלפונית, Big Data או ניטור רציף. אי לכך, ידיעת התחום פותחת דלתות רבות לקריירה פורייה ובעלת משמעות, הן בעולמות ההייטק והן במערכת הבריאות ומוסדותיה השונים.  

לפיכך, המכללה מקצה משאבים לפיתוח הקורס לכדי תוכנית לימודים שלמה, מסלול שהסטודנטים יוכלו להתמחות בו במסגרת התואר הראשון בניהול מערכות מידע - כבר מהשנה האקדמית הבאה. הבחירה להשאיר אותו חלק מתוכנית זו הייתה כדי לאפשר לסטודנטים לפתח ראיה רחבה ולרכוש מיומנויות ורסטיליות: טכנולוגיות חדישות בענף, חווית משתמש, הבנה עסקית - שאיתן יוכלו לכוון גבוה. 

אילו נושאים ילמדו במסגרת המסלול? 

מסלול הלימודים בבריאות דיגיטלית שוזר יחדיו את עולמות הטכנולוגיה והמחשוב עם מקצועות הבריאות. במסגרתו הסטודנטים צפויים ללמוד קורסים על רפואה מותאמת אישית, למידת מכונה, מערכות תומכות החלטה בתחום הבריאות, ניתוח נתוני ביג דאטה.

 

בנוסף, הם יתנסו בעבודה עם רובוטים ויישומי IOT לצורכי אבחון רפואי - מחשוב לביש, מצלמות שנכנסות למערכת העיכול, שבבים ביולוגיים וילמדו רגולציה ואתיקה רפואית. יחד עם זאת, יש דגש על נושא המחקר: המרכז הגלילי לחקר בריאות דיגיטלית הוקם במטרה לשמש כגוף המשמש את החוקרים והצוותים הרפואיים של הצפון בניתוח הנתונים הרפואיים.   

פלטפורמה ליצירת שיתופי פעולה פוריים 

הסטודנטים צפויים ליצור שיתופי פעולה עם חוגי הלימוד הפארא-רפואיים השונים של המכללה, כגון: רפואה דחופה, סיעוד ופיזיותרפיה וכן עם מוסדות רפואיים מהצפון כדי להכיר את עולם הבריאות ממקור ראשון ולהתנסות באינטראקציה עם הגורמים הרפואיים, ללמוד את יחסי הגומלין בין עולם המחשבים לרפואה, מה שצפוי להיות חלק מהותי בעבודתם בתעשייה.  

מקפצה לאחד השווקים המתפתחים בעולם 

תוכנית הלימודים לתואר ראשון במערכות מידע ניהוליות היא יחידה מסוגה, היא גמישה ואיכותית, מתאימה גם לסטודנטים שעובדים במשרה מלאה ומעבירה את תכני הלימוד בשיטות הוראה חדשניות וחוויתיות שמעודדות את הסטודנטים לחשוב מחוץ לקופסא ולהיות יזמים. את פרויקט הגמר של התואר, הם עושים בשיתוף עם התעשייה וכך למעשה מסמנים את עצמם כמועמדים נחשקים וראויים, כבר במהלך הלימודים. 

גולת הכותרת של חוג זה, הוא הקורס לבריאות דיגיטלית. המכללה שמה לה למטרה לטפח, להעשיר, להפוך אותו למסלול לימודים ייחודי, שיאפשר לסטודנטים להתברג בתעשייה בעלת חשיבות מכרעת והשפעה על עולם הרפואה וכן על ביצוע תהליכים בתחום הבריאות. כך כשהסטודנטים יוצאים משערי המכללה האקדמית צפת, הם יוצאים עם כרטיס כניסה להייטק.