מעבר לדף הבית

פתיחת שנה"ל תש"פ במכללה האקדמית צפת

העשרת חווית הלמידה והעמקת הפעילות המחקרית במכללה האקדמית צפת עם פתיחת שנה"ל האקדמית

כ- 2,700 סטודנטים יחלו השנה את לימודיהם במכללה האקדמית צפת בשנה"ל תש"ף       וכ- 250 תלמידים במכינות הקדם אקדמיות. השנה יסיים את לימודיו המחזור הראשון בחוג לרפואת חירום. אחרי תקופת הכשרה ומבחן הסמכה של המכללה ומד"א, יוכלו בוגרי החוג לרפואת חירום להשתלב במקצועם בקרב כוחות ההצלה, בתי חולים, מפעלים, מוסדות חינוך ועוד. היום, אחוז גבוה מקרב בוגרי המכללה משתלבים בעבודה בכל רחבי הארץ, רבים אחרים ממשיכים את לימודיהם לתארים גבוהים באוניברסיטאות בארץ ובחו"ל.

פרופ' אהרן קלרמן, נשיא המכללה האקדמית צפת "מאז היווסדה שומרת המכללה על היותה מוסד מוביל וייחודי. המכללה פועלת לשיפור איכות וטיב ההוראה, העשרת הידע המקצועי והכללי, והעמקת הפעילות המחקרית. אבקש לקדם בברכה את הסטודנטים החדשים והוותיקים, את הסגל האקדמי, המנהלתי וצוות העובדים, ומאחל לכולם שנת לימודים פוריה ומוצלחת".

במכללה האקדמית צפת  11 חוגים לתואר ראשון: בית ספר למשפטים; סיעוד לתואר ראשון ולתואר שני; עבודה סוציאלית ותוכנית ייחודית נוספת להסבת אקדמאים לעבודה סוציאלית; מדעי ההתנהגות; ספרות, אמנות ומוסיקה; פיזיותרפיה; מערכות מידע קהילתיות; ב.א. רב תחומי; מדעי המעבדה הרפואית; רפואת חירום והחוג מיסטיקה ורוחניות.

במכללה הוקם בשנים האחרונות 'מרכז קריירה' מתוך הכרה בחשיבות לפיתוח אופק תעסוקתי ואיכותי לסטודנטים ובוגרים, והשתלבותם בשוק העבודה. במכללה פועל מזה כשנתיים גרעין חברתי קהילתי 'אופקים למחר' בו חברים סטודנטים מחוגי לימוד שונים וסטודנטים הלומדים במסגרת 'בית המדרש'. כמו כן, פועל פרויקט 'תוצרת הארץ', המהווה חוד החנית לפעילות הקהילתית וחיבור ערכי של המכללה עם הקהילה ועיריית צפת. במכללה הוקמה 'היחידה לקידום ההוראה' במטרה ולקדם את ההוראה, לאמץ את החשיבה העדכנית בקהילה המקצועית בנוגע להוראה טובה באקדמיה ודרכים לפיתוחה.

שלומי בן נון מנכ"ל המכללה האקדמית צפת: "תנופת הבניה הפיזית והאקדמית המואצת, מצביעה ומבשרת על כיווני התפתחותה של המכללה בעתיד. המכללה מעניקה לסטודנטים את כל התנאים המתאימים להצלחתם בלימודים והיא מציידת אותם בידע מרחיב אופקים שילווה אותם כל החיים, ויסייע להם להשתלב בתעסוקה. גם השנה תקיים המכללה פעילות אקדמית וחברתית נרחבת מתוך כוונה לתרום לקהילה, וליצירת חברה מתוקנת וצודקת".

בימים אלה נמשכות העבודות במתחם 'בית בוסל' שבמכללה  להקמת 'מרכז לגסי הריטג' להוראה רפואית', שישלבו בנייה חדשה לצד שימור ושיפוץ מבנים היסטוריים ייחודיים במתחם. זהו שלב מכריע בהתפתחות הפיזית של המכללה. הפרויקט יכלול את הקמתם של מבנים חדשים לחוגים: לסיעוד ולפיזיותרפיה, רפואת חירום, מרכז סימולציה רפואית בצפון שיצויד בטכנולוגיה מתקדמת ומרכז שירות לסטודנט. המכללה תמשיך בתכנון להקמת מעונות סטודנטים חדשים ותרחיב בפתרונות חנייה.

בואו לבקר
רח' ירושלים צפת

דרכי הגעה למכללה:
הגעה לתחנה המרכזית בצפת באמצעות כל קו אוטובוס ומשם הליכה רגלית כ5 דקות.

טלפון ליצרת קשר :
1800-344-544 ---