סיפורה של בוגרת המכללה נסיה גלפמן | המכללה האקדמית צפת
שינוי גדול מתחיל בצעד קטן

חובה

הודעתך נשלחה

תשובה תישלח אליך בימים הקרובים

בוגרים מספרים - נסיה גלפמן

שם ומשפחה: נסיה גלפמן      

 

מסלול הלימודים – עבודה סוציאלית  

 

סיימה  לימודים – תשס"ה

 

כיום: עובדת בחונכות שיקומית לנפגעי נפש בכל אזור הצפון

 

 

"הפכתי מודל חיקוי לביתי  באקדמיה"

 

ביום שנסיה גלפמן סיימה את לימודיה בחוג לעבודה סוציאלית במכללה האקדמית צפת, החלה לעבוד כרכזת חונכות שיקומית לנפגעי נפש בגליל ועובדת במרכז יעוץ לנוער. בעקבותיה, החליטה גם ביתה ללמוד באקדמיה.

נסיה גלפמן, 47, אם לשישה ילדים מצפת, הקדישה את עצמה וזמנה רוב שנותיה לגידול הילדים בבית.  אך לאחר שהילדים גדלו היא הרגישה  שהגיע העת לתת מקום גם למימוש עצמי ולהרחבת אפשרויות לפרנסת המשפחה. החלטה זו הביאה אותה לצאת ללימודים.

"כאשר שמעתי על פתיחת תכנית מיוחדת לנשים חרדיות בעבודה סוציאלית, במכללה האקדמית צפת, נרשמתי מיד ללימודים.  התוכנית הותאמה לנו מבחינה  תרבותית ועל פי אורח החיים שלנו, והסגל היה קשוב מאוד. המרצים למדו על אורח החיים שלנו ואנחנו למדנו לשלב את הנושאים האקדמיים החדשים מתוך עניין  וכבוד הדדי. עם זאת, הם לא ויתרו לנו ולו במעט על רמת הלימודים הגבוהה בחוג לעבודה סוציאלית.

"להתחיל ללמוד לתואר ראשון בגיל 42 כאשה וכאם לששה ילדים, זו לא משימה פשוטה.  הלימודים בחוג לעבודה הסוציאלית הם מאתגרים והדרישות הגבוהות בהכשרה מעשית. דווקא הקושי הפך את הדרך שלי למוצלחת ומלמדת יותר.

"היום אני עובדת כרכזת חונכות שיקומית לנפגעי נפש בחברת "נתן", בצפת טבריה וכרמיאל. כמו כן, אני  עובדת בעמותת עלם - מרכז יעוץ לנוער.

אני מעוניינת להמשיך את לימודי לתואר שני בתחום עבודה סוציאלית ופסיכותרפיה. הלימודים במכללה עודדו אותי להמשיך ולהתפתח.

 

"עם סיום לימודי החליטה גם ביתי שרה עגיב ללמוד באקדמיה. אני שמחה שהייתי עבורה מודל  לחיקוי במקצועיות והשקעה בלימודים. השנה  היא מסיימת את לימודיה לתואר ראשון בחינוך מיוחד ופסיכולוגיה, וכבר שוקלת על לימודי המשך".