הודעתך נשלחה
אודות
-
משך הלימודים3 שנות לימוד
-
היקף הלימודים20 שעות שבועיות
לימודי תואר ראשון במדעי ההתנהגות
כל אחד מאתנו תוהה מדי פעם: מה מניע את האנשים? מה עומד מאחורי
ההחלטות והמעשים שלהם? הבנת מנגנונים אלה מאפשרת להשפיע על האנשים ולהעצים אותם. לימודי מדעי ההתנהגות משלבים תחומי ידע מרכזיים במדעי החברה, ביניהם פסיכולוגיה, סוציולוגיה, אנתרופולוגיה וקרימינולוגיה.
השילוב של תחומים אלה מספק ידע רב על נפש האדם, על התפתחות האדם כפרט וכיצור חברתי, על התנהגות נורמטיבית ובלתי נורמטיבית, ועל החברה שבה אנו חיים. במכללה האקדמית צפת הסטודנטים מייצגים מגוון של תרבויות בחברה הישראלית, והדבר מאפשר לימוד חי של נושאים הקשורים להבדלים תרבותיים ויחסים בין קבוצות.
בחוג למדעי ההתנהגות שמים דגש מיוחד על ביקורת ועל עשייה חברתית, והם נכללים בקורסים של התנסות אישית ביחסים בין-אישיים ובין-קבוצתיים, ועל עבודה בשדה עם אוכלוסיות מיוחדות. הלימודים מורכבים משיעורים פרונטאליים בכיתות קטנות, סמינרים וסדנאות. בחוג מלמדים מרצים מעולים מתחומי ידע שונים של מדעי ההתנהגות, שדואגים להעניק יחס אישי לסטודנטים.
בוגרי המסלול משתלבים בארגונים ממלכתיים ופרטיים, במשאבי אנוש, בהדרכה והנחייה במגוון תפקידים שדורשים הבנה נרחבת בתחום מדעי ההתנהגות.
צור קשר
מסלולי התמחויות מיוחדים בחוג למדעי ההתנהגות
מידע שימושי
תקנונים ושאלות ותשובות החוג
חוסיין עבאס
”המכללה עודדה אותי ללמוד, צוות החוג תמך בי ועזר לי“
למרות שנה ראשונה ושלישית מאתגרים, ראשת החוג התחשבה בי. סיימתי את לימודי התואר הראשון, והתחלתי לעבוד בתחום: בעמותה לבעלי מוגבלויות, בעבודה בפנימייה לנוער וכיום בבית הידידות, שבת"א.
טוני פוקר
”הזדמנות יוצאת דופן להכיר אנשים מתרבויות שונות“
את ההרכב האנושי בכיתה לא הייתי פוגשת בשום מקום אחר בחיי. הזדמנות יוצאת דופן להכיר אנשים מדתות ותרבויות שונות, באווירה נעימה ומכבדת.
רנין חדאד
”לא אשכח את המקום שנתן לי אפשרות להוכיח את עצמי“
היום אני לומדת סיעוד במסלול הסבה לסיעוד במרכז הרפואי 'זיו' בצפת, בו אמשיך את דרכי בתרומה ועזרה לזולת.
לעולם לא אשכח את המקום שהעניק לי הזדמנות להגשים את היעד שהצבתי לעצמי, ונתן לי אפשרות להוכיח את עצמי.