עקרונות פעולה מרכזיים

קידום החינוך המדעי במסגרת 15 רשויות תוך ניצול היתרונות לפעולה במישור האזורי של הגליל המזרחי
 שיתוף פעולה ייחודי בין מערכות החינוך, משרד החינוך (ומרכזי פסג"ה), מוסדות אקדמיים (מכללת תל-חי, מכללת כנרת, מכללת צפת והפקולטה לרפואה), מכוני מחקר (מיג"ל, הפקולטה לרפואה בצפת, מכון לחקר הגולן, מעבדה לחקר הכנרת) ומפעלי תעשייה באזור (כדוגמת עמיעד-ארקל, א.ר.י. כפר חרוב, אופטיקה שמיר)
 פעילות מדעית בשלושה מוקדי פעילות בשלושה מרכזים אקדמיים לנוער- במכללת תל חי, מכללת כנרת ומכללת צפת הפועלים בתיאום באמצעות מינהלת אזורית
 הפעילות החינוכית מלווה במחקר הערכה לבחינה מתמדת של עמידה ביעדים
 הפעלת תכנית פדגוגית ברצף גילאי. המטרה שכל תלמידי הגנים ובתי הספר היסודיים (כ- 30,000) ישתתפו בתוכניות חשיפה למדעים. כשליש מתוך תלמידי חט"ב וחט"ע (כ- 20,000) ייקחו חלק בתוכניות מדעיות המעמיקות בפיתוח חשיבה וחקר ומטפחות מצוינות מדעית. התוכניות מכוונות גם לקידום מקצועי של מורי המדעים.