מטרות המרכז

הגדלת הזיקה למדעים וטכנולוגיה (יסודי-על יסודי)
 טיפוח מצוינות.
 הגדלת מספר התלמידים הבוחרים ומתמידים בלימודי מדעים וטכנולוגיה בהיקף 5 יחידות לימוד מכיתה י'.
 הגדלת מספר התלמידים הכותבים עבודת גמר בהיקף 5 יחידות לימוד במדעים וטכנולוגיה כחלק מבחינות הבגרות.
 קידום מקצועי של מורי מדעים ולבורנטים.
 בניית מערך שיתוף פעולה בין בתי הספר והמכללה.
 העלאת שיעור הבנות הלומדות מדעים.
המרכז (אשר החל את פעילותו בשנה"ל תשע"ה) פועל במגוון תוכניות לקידום המטרות: ימי העשרה מדעיים, תוכניות מצוינות מדעית לחטיבות הביניים, פרויקטי גמר ועבודות גמר בהיקף 5 יחידות לימוד, חוגי מדע לצעירים, מחנות קיץ מדעיים ותוכניות הכשרה למורים ולבורנטים. הפעילויות יתבססו על תשתיות מעבדתיות מתקדמות תוך שילוב: בתי הספר, הסגל האקדמי של המכללה והתעשייה באזור הצפון.
דרכי פעולה:
המרכז פועל במגוון תוכניות לקידום המטרות: ימי העשרה מדעיים, חוגי מדע בחטיבות הביניים, תוכניות מצוינות מדעית, עבודות גמר בהיקף 5 יחידות לימוד ותוכניות הכשרה למורים. הפעילויות מתבססות על תשתיות מעבדתיות מתקדמות ,הסגל האקדמי בפקולטה למדעים ואנשי הוראת המדעים הובילו פיתוח תוכניות ייחודיות המדגישות התנסות חווייתית פעילה ופיתוח מיומנויות חשיבה. במטרה ליצור תהודה לפעילות המדעית האקדמית של בני הנוער בתוכניות המרכז מתקיימים אירועי שיא קהילתיים המשלבים הורים, תלמידים נוספים מבתי הספר וקהילה רחבה. באירועים אלו לוקחים חלק פעיל ומשמעותי תלמידי התוכניות השונות על ידי הצגת תוצרי הפרויקטים שלהם. כמו כן מושם דגש על שילוב סיורים באתרים ומוזיאונים רלוונטיים באזור מתוך כוונה ליצור חיבור למקום.