ד"ר מריאנה רוח מדבר

ד"ר מריאנה רוח מדבר (הגדל)

ד"ר מריאנה רוח-מדבר הקימה את החוג למיסטיקה ורוחניות במכללה האקדמית צפת ועומדת בראשו. היא ממייסדיו וחלוציו של חקר הרוחניות העכשווית בישראל.

הדוקטורט שלה נכתב בתכנית הבין-תחומית לפרשנות ותרבות באוניברסיטת בר אילן, תחת הכותרת "תרבות העידן החדש (New Age) בישראל – מבוא מתודולוגי ו'הרשת הרעיונית'" (2006), ומשמש מחקר יסוד עבור העוסקים בתחום.

היא היוזמת והיו"ר-השותפה של הכנס הישראלי לחקר רוחניות עכשווית (ICSCS) שהתקיים בראשית דרכו באוניברסיטת חיפה, וכעת ממשיך ומתקיים מדי שנה באוניברסיטת תל אביב. (לאתר הכנס- גלשו אל spirituality.haifa.ac.il)

בין תחומי המחקר של ד"ר רוח-מדבר: המפגש העכשווי שבין יהדות וניו אייג', העיצוב של רוחניות ופרקטיקה דתית לאור עליית האינטרנט והתרבות הדיגיטלית, יחסי כח ומאבקים חברתיים סביב הרוחניות העכשווית, האמונות והנראטיבים של הניו אייג'.

מריאנה ילידת התשל"ג (1973), מתגוררת ברעננה עם אישהּ עמרי, ובנותיהם – תיאה מאגיה ואניגמה דיי.

קורות חיים

פרסומים אקדמיים ומקצועיים