דבר הראש האקדמי

דבר הראש האקדמי (הגדל)

ברוכים הסטודנטים הבאים בצל קורתנו ללמוד ולהשכיל במכללה האקדמית צפת, השוכנת בליבה של בירת הגליל העליון ומוקפת ביופיה וקסמיה של העיר. באוירה זו מעניקה המכללה ללומדיה לימודים אקדמיים עם מסורת של השגיות , עושר רב תרבותי ויחס אישי ומשפחתי לכלל ציבור הסטודנטים.

מיום כינונה ובחסותה האקדמית של אוניברסיטת בר-אילן מזה מספר עשורים, המכללה שואפת לטפח את ההוראה בכל שטחי המקצועות הנלמדים בה לתואר ראשון ולימודי התעודה וההעשרה. היא דוגלת בפיתוח ערנות מתמדת לכל המתרקם והמתרחש בעולם המדע והרוח ולדרישות החיים, החברה והכלכלה במדינה. המכללה גם מפתחת, בסיועה של אוניברסיטת בר-אילן, תכניות עצמאיות המצעידות אותה לעצמאות אקדמית על-פי החלטתה של המועצה להשכלה גבוהה בישראל.

המכללה שלנו היא אחת מהמכללות בעלות קצב הצמיחה המהיר ביותר במדינה והמספר הכולל של חברי קהילת הסטודנטים הולך וגדל בה מדי שנה. לצד התרחבותו המרשימה של הקמפוס, שוקדת המכללה על פיתוח מסלולי לימוד חדשים ומעניקה יחס אישי לכל הבא בשעריה ואוירה נעימה בין חברי הסגל והסטודנטים.

מסלולי הלימוד במכללה כוללים לימודים רב-תחומיים לתואר ראשון במדעי האדם ובמדעי החיים וגם מסלולים מיוחדים לסטודנטים עובדים ומסלולי לימוד רב-תחומיים נוספים בחינוך מיוחד ובפסיכולוגיה. התוכניות הינן תלת שנתיות (למעט התוכניות המיוחדות), ומתקיימות במלואן ברחבי קמפוס המכללה האקדמית בצפת. מטרת התוכניות על מגמותיהן השונות, היא להקנות ללומדיהן השכלה אקדמית רחבה והתמקדות ויכולת להבין לחקור ולנתח תיאוריות ותופעות בתחומי המדע שבהם בחר הסטודנט להתמקד. בתום הלימודים מקבלים הבוגרים תעודה מטעם אוניברסיטת בר- אילן, המציינת כי התלמיד סיים לימודי B.A. רב תחומי (ללא ציון שם הפקולטה וחטיבות הלימוד) עם ציון שם המכללה.

בפני הבוגרים שעמדו בהצלחה בדרישות האקמיות פתוחה הדרך ללימודים מתקדמים באוניברסיטת בר-אילן או בכל מוסד אקדמי אחר, בכפוף לתנאי הקבלה הנדרשים באותו מוסד. אנו מצדנו עושים ונעשה מאמצים רבים כדי לסייע לכל סטודנט, בכוחות משותפים של הסגל האקדמי והמנהלי, להגיע אל קו הסיום - קבלת התואר. עלו והצליחו!

בברכה,

פרופ' משה אורפלי, הראש האקדמי