אקדמיה ברמה גבוהה ופעילות סטודנטים בקהילה עם פתיחת שנת הלימודים תשע"ח במכללה האקדמית צפת

22/10/2017

כ-2,500 סטודנטים החלו השנה את לימודיהם במכללה האקדמית צפת בשנה"ל תשע"ח    וכ- 250 תלמידים במכינות הקדם אקדמיות. אחוז גבוה מבין בוגרי המכללה משתלבים בעבודה בכל רחבי הארץ, רבים אחרים ממשיכים את לימודיהם לתארים גבוהים באוניברסיטאות בארץ ובחו"ל. המכללה האקדמית צפת  ממשיכה בשנה"ל האקדמית הקרובה, בהכשרת סטודנטים למקצוע הפרמדיק עם תואר ראשון 'בחוג לרפואת חירום'. בחדשים הקרובים יחלו במתחם 'בית בוסל' שיקום מבנים היסטוריים ובנייה של מספר מבני לימוד חדשים בהם המרכז להוראה רפואית, בנייה של כ-6,200 מ"ר, בעלות של כ-90 מיליון ₪.

שנת הלימודים האקדמית נפתחה השנה על רקע שביתת הסגל הבכיר במכללות הציבוריות. למרות הידיעות על השביתה בחרו סטודנטים חרוצים להגיע למכללה ולצד ההרצאות הספיקו להסדיר גם את ענייניהם המנהלתיים במכללה. בין מקבלי פניהם של הסטודנטים היו נציגי החוגים ונותני השירותים השונים במכללה, בהם גם חברי אגודת הסטודנטים שהעניקו לסטודנטים תיקי לימוד אופנתיים, עטים מיוחדים, כרטיסי הנחה בדלק ובסופר פארם.

פרופ' חיים ברייטברט, נשיא המכללה האקדמית צפת "ברצוני לקדם בברכה את הסטודנטים החדשים והותיקים ולאחל לכולם שנת לימודים פוריה. המכללה עושה מאמצים גדולים לשיפור תנאי הלימודים, כולל שיפור איכות וטיב ההוראה, העשרת הידע המקצועי והכללי, שיפור מיומנויות הלמידה, ועידוד החשיבה הביקורתית. רמת הלימודים במכללה היא גבוהה ולכן נדרש מאמץ ניכר כדי להצליח בלימודים".

במכללה האקדמית צפת  11 חוגים לתואר ראשון: בית ספר למשפטים; עבודה סוציאלית ותוכנית ייחודית נוספת להסבת אקדמאים לעבודה סוציאלית; סיעוד; מדעי ההתנהגות; ספרות, אמנות ומוסיקה; פיזיותרפיה; מערכות מידע קהילתיות; ב.א. רב תחומי; מדעי המעבדה הרפואית; רפואת חירום והחוג מיסטיקה ורוחניות.

בימים אלה הוקם מרכז קריירה במכללה האקדמית צפת. המרכז הוקם מתוך הכרה בחשיבות לפיתוח אופק תעסוקתי ואיכותי לסטודנטים ובוגרים, והשתלבותם בשוק העבודה. בשנה החולפת הוקם במכללה גרעין חברתי קהילתי "אופקים למחר" בו חברים סטודנטים מחוגי לימוד שונים וסטודנטים הלומדים במסגרת 'בית המדרש'.

במסגרת קידום הוראה איכותית הוקמה במכללה 'היחידה לקידום ההוראה'. היחידה הוקמה במטרה לשכלל ולקדם את ההוראה, לאמץ את החשיבה העדכנית בקהילה המקצועית בנוגע להוראה טובה באקדמיה ודרכים לפיתוחה.

לאחרונה הסתיים שיקומו של  'בית השער' בהשקעה של 2 מיליון ₪. 'בית השער'  מהווה את הכניסה הראשית למתחם בית בוסל שבעתיד יהפוך לקמפוס המרכז של המכללה. השבוע נחנך  'בית השער' רשמית בהשתתפות ראובן פינסקי, ראש אגף בכיר מורשת, משרד ירושלים ומורשת, שלמה קופל, משנה למנכ"ל המועצה לשימור אתרי מורשת בישראל, עו"ד אריה הרמלין, יו"ר הועד המנהל של המכללה, אילן שוחט, ראש עיריית צפת, מרצי ועובדי המכללה  ונכבדים רבים.

במהלך החדשים הקרובים תחל במתחם 'בית בוסל' בנייה של המרכז להוראה רפואית, ומבנים על פני שטח של כ-6,200 מ"ר  בעלות של כ-90 מיליון ₪, שישלבו בנייה חדשה לצד שימור ושיפוץ מבנים היסטוריים ייחודיים במתחם. הפרויקט יכלול גם את בית הספר לסיעוד, בית הספר לפיזיותרפיה, מרכז סימולציה רפואית שיצויד בטכנולוגיה מתקדמת ומרכז שירות לסטודנטים. המכללה תמשיך בתכנון להקמת מעונות סטודנטים חדשים ופתרונות חנייה.

שמואל הר נוי מנכ"ל המכללה האקדמית צפת" המכללה מהווה מוקד משיכה אקדמי לסטודנטים מרחבי הגליל. אנחנו מוסד אקדמי היוזם ומוביל בחדשנות, ובהישגים למעורבות חברתית וקהילתית, הנותן מענה לצרכים המשתנים של כלל הסטודנטים הלומדים בו - מכללה של אנשים ולמען אנשים המכללה תעניק לסטודנטים החדשים את כל התנאים המתאימים לחוות את הלמידה האקדמית בצפת, ותצייד אותם בידע מרחיב אופקים שיסייע להם להשתלב בתעסוקה וילווה אותם כל החיים".